63 joves han rebut ajudes per emancipar-se, la meitat dels que ho han demanat

www.andorradifusio.ad

La meitat de les sol·licituds per accedir al programa per a l'emancipació de joves s'han desestimat. En concret, l'han demanat 122 joves, però només ha estat atorgada a 63. Són dades exposades en la darrera Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports on la ministra Pallarés ha apuntat que la raó és que molts dels sol·licitants no complien el requisit de sortir de la llar familiar. 

Parlant de jovent i habitatge, Pallarés ha explicat en roda de premsa que el Govern hauria de decidir aquest dimecres l'empresa que gestionarà el centre residencial d'educació intensiva (CREI), que hauria d'estar obert entre juliol i agost. Ha apuntat que el ministeri s'està reunint amb les associacions per acabar de resoldre dubtes i escollir la millor opció. 

A tot això, també ha avançat que és previst enllestir el Pla Nacional de Joventut a final d'any. "És el 'timing' que ens hem plantejat amb el Consell d'Europa. A partir de l'octubre ens tornarem a trobar per veure en quin punt estem, però l'objectiu és aquest", ha explicat Pallarès, que ha demanat la col·laboració del Fòrum de la Joventut i dels comuns per redactar un text consensuat entre tots. 

D'entre els 67 punts que s'han tractat, també ha valorat que seria interessant explorar la possibilitat d’elaborar una llei de joventut especifica, així com desenvolupar diversos estudis de la situació dels joves en diferents aspectes. En aquest sentit, els consellers del grup parlamentari socialdemòcrata han demanat que els estudis relatius a la desafecció política dels joves i sobre la seva situació pel que fa a l'accés a l'habitatge siguin prioritaris i es desenvolupin abans que acabi aquest 2022.

Per això, des del ministeri han recalcat la importància de crear l'Observatori de la joventut, ja que servirà per recopil·lar dades actualitzades sobre la situació dels joves en diferents àmbits. Així mateix, han afegit que s'està treballant en la consolidació de l'Observatori de la gent gran, de la Infància i la Igualtat amb la mateixa voluntat.

Pel que fa al transport públic, el ministeri està estudiant la possibilitat d'ampliar l'accés a l'abonament del 'Bus Jove' a persones que tinguin fins a 25 anys. Actualment, se'n poden beneficiar persones d'entre 12 i 20 anys, i l'ampliació podria ser una ajuda en cas que la gratuïtat del transport públic es decidís no allargar.

Informa: Òscar Serrano/Judith Sáez
Imatges: Pere Besolí/Sergi Linares

Comparteix:

El projecte Encamp Ecoparc guanya el concurs d'idees per dinamitzar les zones d'Engolasters i les Pardines Andorra Turisme i el comú escaldenc presenten Andorra Taste que es farà del 14 al 18 de setembre al Prat del Roure