80 dispositius encetaran la teleassistència mòbil de la Creu Roja

www.andorradifusio.ad

Recta final perquè la Creu Roja activi la teleassistència mòbil. L'ONG preveu tenir el projecte instaurat el març i adquirir 80 dispositius, entre els quals rellotges amb un localitzador especialment pensats per a usuaris amb Alzheimer.

La Creu Roja posarà en marxa els dispositius de teleassistència mòbil entre febrer i març, tenint en compte que l'entitat compta amb 618 usuaris que necessiten aquest suport. 

Una de les principals novetats és que alguns podran funcionar fora de casa. Per fer-ho, es volen adquirir uns cinquanta rellotges o bé instal·lant unes aplicacions al mòbil. Pel que fa als rellotges, ara mateix hi ha una llista d'espera de 30 persones

Es podrà escollir entre dos programaris. Un geolocalitzador que poden activar els mateixos usuaris, ja siguin infants, joves, esportistes, pacients de malalties cròniques o gent gran. L'altre és un localitzador de persones que llança una alerta si l'usuari travessa un perímetre prèviament marcat. Un servei especialment pensat per a pacients d'Alzheimer o algun altre tipus de demència

S'han comprat, a més, 30 terminals que funcionen amb targeta mòbil vinculades a uns collarets que, a diferència del sistema actual, es podran moure de llar. Per exemple, si es marxa de vacances. 

La posada en marxa de tot plegat s'està allargant per uns problemes de connexió dels rellotges amb la central de trucades de Barcelona, des d'on es reben tots els avisos i s'activen els protocols d'emergència. A futur també s'estudia una aplicació basada en pictogrames per a persones que pateixen sordmudesa. 

Informa: Laura Cugat 

 

Comparteix:

La col·laboració públicoprivada marcarà el camí per l'habitatge a Sant Julià Una campanya enfocada a captar més donants