La col·laboració públicoprivada marcarà el camí per l'habitatge a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

L'habitatge és la prioritat número u per al comú de Sant Julià, que no sap si dedicar bona part del pressupost a la construcció de pisos a preu assequible o buscar l'equilibri amb altres projectes que millorin la parròquia. El nou cònsol creu que la millor opció és treballar amb els privats per reduir costos. 

La prioritat per Sant Julià els pròxims quatre anys és, segons Cerni Cairat, "patrimonialitzar el comú". O el que és el mateix, obtenir terrenys. Sobretot per poder atacar de forma directa la problemàtica de l'habitatge. Hi ha un problema, però, i és que el cònsol major de Sant Julià de Lòria remarca que han de ser "conscients de la situació pressupostària del comú".

I és que comprar segons quins terrenys per aixecar-hi pisos de titularitat pública suposaria quedar-se pràcticament sense pressupost i no invertir en res més. Per això, l'actual majoria busca alternatives i apunta a la col·laboració amb el sector privat. "Hem de treballar amb privats que tinguin propietats que vulguin rehabilitar-les per col·laborar a tenir pisos a preu assequible", destaca Cairat.

Si no és finançant la rehabilitació, també es pot gestionar comprant pisos que estiguin buits. "Hi ha edificis plurifamiliars que estan en desús. Hem de ser a prop seu per posar-los al mercat", comenta el cònsol.

O adquirint terrenys gràcies a la cessió que han de fer els privats quan volen urbanitzar. "Podem parlar de concentració de cessions per obtenir terrenys i aixecar amb privats pisos a preu assequible", conclou Cairat.

En tot cas, sigui quina sigui l'opció, el comú haurà de marcar prioritats i veure fins a quin punt es pot endeutar o vol prioritzar l'habitatge per sobre de la resta. Pressupost o inversió, aquesta és la qüestió. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

El vial de Sant Julià es començarà a construir a final d'any 80 dispositius encetaran la teleassistència mòbil de la Creu Roja