Un 91% menys de bosses de plàstic en 4 anys

www.andorradifusio.ad

El pla nacional de residus ha eliminat pràcticament les bosses de plàstic que hi havia el 2017. En quatre anys se n'han distribuït un 91% menys, tres milions, gràcies al canvi de tendència de les grans superfícies. 

Les bosses de plàstic tenen els dies comptats. Era un dels objectius que ha complert el ministeri de Medi Ambient que, en quatre anys, n'ha reduït l'ús en un 91%.

Perquè ens fem una idea, l'any 2017 se'n van distribuir més de tres milions, mentre que el 2021 només se'n van donar 290.000. La clau és que els grans centres comercials s'han passat al paper. 

La ministra Sílvia Calvó ha assegurat que "encara es reforçarà més la prevenció dels productes de plàstic d'un sol ús" perquè es desenvoluparà un decret que anirà a prohibir altres productes d'aquest tipus.

La reducció de bosses contrasta amb les dades de generació de residus. Durant el 2021 se'n va crear un 3% més que l'any anterior, en part per l'increment de la construcció.

De fet, la ministra creu que s'ha de replantejar aquest aspecte i preveu reunir-se amb el sector per intentar fer menys runa. Creu que cal "trobar línies de treball amb ells per poder compensar al màxim aquestes terres i pedres en l'espai on es desenvolupa l'obra i mirar de minimitzar els residus de la construcció".

També cal destacar que l'any passat es va reciclar la meitat dels residus urbans i que l'objectiu per l'any 2035 és fer-ho amb el 65% del material que es reculli. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Espanya deixa d'aïllar els casos lleus i asimptomàtics de la Covid-19 El PS proposa la separació obligatòria dels residus orgànics i tèxtils en origen