El PS proposa la separació obligatòria dels residus orgànics i tèxtils en origen

www.andorradifusio.ad

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 60 esmenes al projecte de llei d’economia circular.

Els consellers generals Roger Padreny i Carles Sànchez defensen un canvi de model i que el text legislatiu que s’aprovi sigui aplicable i efectiu.

Una de les prioritats que es marquen és aconseguir l'eliminació de la incineració i que sigui obligatori per llei la separació dels residus orgànics i tèxtils en origen, tant a les llars, com en els comerços en què es generen.

"Actualment separem el vidre, els envasos i el paper. Doncs que existeixin dispositius per recollir orgànica i tèxtil, que té especial importància en les empreses del sector que s'hi puguin dedicar i que aquest tèxtil sigui tractat de forma diferenciada de la resta de residus".
Carles Sànchez, conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata

Demanen una reflexió al voltant del forn i estudiar la possible readaptació del mateix, fins i tot que pugui consumir i generar altres tipus d'energia.

Pel que fa a la reducció de residus, el PS proposa arribar al 2035 a 65% del que demana la Unió Europea, però abans cremar dues etapes amb un 55% de reducció el 2025 i un 60% el 2030.

Pel que fa a la generació de residus general, els socialdemòcrates consideren que hi ha un marge de millora, si es comparen les xifres amb els estats veïns.  Si es compara a l'any al Principat es generen 697 quilograms per capita, mentre que a França són 546 i a Espanya 476. Per tant, es creu que encara es podria reduir més.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

Un 91% menys de bosses de plàstic en 4 anys La pintora Margarita Cepeda dona a l'hospital el quadre de la Verge de Meritxell amb l'Infant