Acord entre l'Associació de Celíacs i Sant Julià per promoure els restaurants 100% lliures de gluten

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Celíacs i el comú de Sant Julià de Lòria han signat un conveni per augmentar els establiments de la restauració 100% lliures de gluten. Per fer-ho, el comú cobrirà el 50% del cost de les auditories de seguretat alimentària a aquells restaurants lauredians que desitgen disposar del certificat.

A Andorra els restaurants 100% lliures de gluten es poden comptar amb els dits de les mans. És per aquest motiu que fa mesos que l'Associació de Celíacs va reprendre un projecte que té l'objectiu d'augmentar els establiments de la restauració que disposen d'un segell que en garanteixi la seguretat.

L'entitat ha demanat ajuda a les administracions públiques i el comú de Sant Julià de Lòria ha estat el primer a oferir-la. El cònsol major, Josep Majoral, ha indicat que "hi ha una empresa externa de control de qualitat que certifica que els protocols s'estan complint, això té un cost i aquí és on entra l'administració".

S'ha fixat una quota de 180 euros. La meitat la subvencionarà el comú. Ja hi ha establiments lauredians que hi han mostrat el seu interès

Les auditories de les empreses de seguretat alimentària tenen en compte la formació dels treballadors dels establiments i el tractament dels aliments per prevenir contaminacions. En aquest sentit, la presidenta de l'associació, Mercè Requena, recorda que "cal que una empresa de qualitat certifiqui que se segueixen uns protocols des que arriba la mercaderia fins que es posa al plat".

La població celíaca ha augmentat considerablement i segons la Federació d'associacions de celíacs d'Espanya, un 78% no estan diagnosticats.

Des de l'associació andorrana celebren l'ampliació del ventall de productes sense gluten que es venen, tot i que recorden que els preus continuen sent elevats.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala-Arxiu RTVA

Comparteix:

Martínez Benazet: "Algun dia s'hauria de demanar responsabilitats a les persones que preconitzen les posicions antivacunes" El PS vol que les baixes per la Covid-19 es tornin a considerar accident laboral