Martínez Benazet: "Algun dia s'hauria de demanar responsabilitats a les persones que preconitzen les posicions antivacunes"

www.andorradifusio.ad

Més de la meitat de les persones que han estat ingressades a la unitat de cures intensives per la Covid-19 no estaven vacunades. Així ho ha reiterat el titular de Salut en un webinar organitzat per la Societat Catalana de Biologia on ha defensat les vacunes com l'eina que ha evitat una "catàstrofe" en el sistema sanitari.  A més també ha parlat de demanar responsabilitats als antivacunes.

Joan Martínez Benazet ha criticat, un cop més, les persones que estan en contra de la vacuna. Ho ha fet en una de les seves intervencions en la conferència organitzada per la Societat Catalana de Biologia, poc després d'explicar el cas d'una persona que es va infectar en una manifestació en contra del certificat Covid i que va morir després de negar-se a rebre atenció sanitària.

El ministre també ha recordat que els ingressats a la unitat de cures intensives no estan vacunats. Tots, excepte una persona immunodeprimida, que té la pauta completa però és molt dèbil.

"El gran èxit de la ciència en la pandèmia és haver aconseguit vacunes. Nosaltres tenim un moviment antivacunes molt actiu, però que ha aconseguit el que ha aconseguit. Crec que algun dia s'hauria de demanar responsabilitats a les persones que, basades en informacions falses, ataquen i preconitzen les posicions antivacunes."

Aquestes declaracions han indignat la consellera general no adscrita Carine Montaner, que defensa que les vacunes no impedeixen la transmissió del virus ni que els vacunats es salvin de la malaltia.

També acusa el titular de Salut d'haver pressionat la població a vacunar-se i manifesta que té dubtes sobre la seguretat i l'eficàcia de la vacuna de la Covid-19.

Des de l'Organització Mundial de la Salut es reitera que les vacunes que s'estan utilitzant arreu del món han demostrat la seva seguretat i eficàcia havent completat els assajos en fase tres.

A més, s'exigeixen revisions independents de les proves de cada vacuna candidata i un grup d'experts extern analitza els resultats dels assajos clínics i altres proves sobre els vaccins. El Comité Consultiu Mundial sobre la Seguretat de les Vacunes (GACVS) de la OMS també supervisa el comportament de les vacunes i detecta senyals d'esdeveniments adversos després de l'immunització, així com proporciona assessorament sobre qüestions realacionades amb la seguretat de les vacunes.

Informa: Redacció

Comparteix:

El TC declara inconstitucional un article del codi penal perquè vulnera la dignitat del condemnat Acord entre l'Associació de Celíacs i Sant Julià per promoure els restaurants 100% lliures de gluten