L'acord d'associació i la moneda digital, grans reptes de l'AFA

www.andorradifusio.ad

L'Autoritat Financera es prepara per a l'arribada de nous models de banca relacionats amb la moneda digital. També comença a marcar el camí de l'acord d'associació. 

Aquesta setmana un dels bancs andorrans ha presentat el primer fons amb bitcoins. Des de l'Autoritat Financera asseguren que es tracta d'un pas petit, però inevitable, i que hi estan a sobre perquè un moviment d'aquestes característiques sempre comporta riscos

"Suposa haver de destinar-hi recursos i personal en una activitat que és incipient i que té els seus riscos. Però al final no es pot anar en contra dels temps i de les activitats que van evolucionant".

Raül González, president de l'AFA

L'entitat també comença a assentar les bases de com s'haurà d'implantar l'acord d'associació, en cas que el referèndum sigui positiu. 

"Nosaltres no tenim la competència ni el deure ni la facultat d'imposar quin segment serà el primer i quin serà el darrer. Però l'AFA sí que fa temps que analitza les normatives i té clara la posició dins de cada segment, el gap normatiu respecte d'allò que haurem de transposar i adaptar a Andorra".

Raül González, president de l'AFA

Tot plegat, ha transcendit en el marc del sisè jurament del consell d'administració. Amb aquesta incorporació es té la plantilla més gran dels darrers anys, enfocada als reptes com el que podria suposar l'acord d'associació. 

Informa: Pilar Candel
Imatges: Eric Mompel

Comparteix:

Encamp destina 1,1 milions per connectar Icònic a la xarxa d'aigua Debat encès entre oposició i dins la majoria per les mesures en habitatge