ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'adaptació a la regulació i la digitalització expliquen la pèrdua de llocs de treball al sector financer

www.andorradifusio.ad

La pèrdua d'uns 200 treballadors al sector financer els darrers tres anys no hauria estat tan accentuada, segons el ministre de Finances en funcions. Jordi Cinca argumenta que l'adaptació a la nova regulació i la digitalització ha afectat la contractació de personal.  

Després de conèixer que el sector financer ha perdut prop de 200 treballadors els últims tres anys, el ministre de Finances en funcions ha volgut matisar les xifres i creu que no han estat tants. Jordi Cinca ha reconegut que els ajustos de plantilla que ha hagut de fer la banca per adaptar-se a la nova regulació, especialment en serveis retail i comercial, hi han contribuït. Ha insistit, però, que es continua contractant personal bancari.

La digitalització del món financer ha fet que les entitats no estiguin cobrint les jubilacions amb la mateixa intensitat que altres èpoques. A més, durant aquests darrers tres anys hi ha hagut reestructuracions amb acomiadaments o prejubilacions. Una dinàmica que es reprodueix arreu del món.

Pel que fa a les fusions, que podrien contribuir a reduir encara més el nombre d'empleats, Cinca ha recordat que depèn de les entitats i dels seus accionistes i ha avisat que no sempre és la millor fórmula per ser més eficient.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro
Locució: Anna Ginestà

Comparteix:

18.207.254.88