L'adhesió a l'Organització Internacional del Treball, sobre la taula

www.andorradifusio.ad

El Govern té sobre la taula la possibilitat d'adherir-se a l'Organització Internacional del Treball, l'organisme que reuneix executius, empreses i treballadors per promoure els drets laborals. L'estudi és encara molt incipient.

Andorra estudia què comportaria adherir-se a l'Organització Internacional del Treball. Ho ha avançat la ministra d'Afers Exteriors en una compareixença al Consell General en què ha reconegut que els treballs es troben en fase preliminar, centrat en dos aspectes.

"Estem mirant si l'ordenament jurídic actual està en conformitat amb les disposicions d'aquesta organització. I, d'altra banda, també estem mirant que ens representaria pel que fa a recursos humans"
Imma Tor, ministra d'Afers Exteriors  

Tor ha afegit que esperen tenir la decisió presa abans que acabi la legislatura.

Quant als talls de la frontera de dilluns passat, la ministra ha explicat que no pensen demanar danys i perjudicis per les pèrdues econòmiques sofertes, però ha demanat que no es tornin a repetir.  

La ministra ha explicat que hi ha 17 convenis de no doble imposició signats i cinc en espera de fer-ho. També ha comentat que s'han programat rondes de negociació amb Alemanya al novembre.

Finalment, també ha indicat que no es donen les condicions per reconèixer l'estat de Palestina. La ministra ha reconegut converses amb països que sí ho han fet com Espanya, però ha insistit en què ara per ara no es donen les condicions per posicionar-se a favor.   

"És una posició bastant propera a la que té França. Encara no és el moment, per la situació de conflicte, de fer un reconeixement bilateral com a estat."
Imma Tor, ministra d'Exteriors

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Com ens afectarà la primera baixada dels tipus en 8 anys Jelena Pià escollida nova experta del Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona de l'ONU