Els advocats volen que el torn d'ofici es pagui un 25% més

www.andorradifusio.ad

Des del 2017, més d'una vintena de lletrats han deixat de participar en el torn d'ofici d'assistència legal a tothom que ho necessiti. Des del Col·legi d'Advocats s'afirma que ara és d'inscripció voluntària i que s'hauria de pagar un 25% més perquè pugui ser atractiu.

Els advocats que estan de guàrdia i han d'atendre els detinguts que no tinguin lletrat cobren uns 400 euros per 24 hores de disponibilitat. Una xifra que des del col·legi es considera insuficient, sobretot tenint en compte que no ha variat els darrers anys. Veuen imprescindible que se'ls pagui més.

"Com a mínim ha de ser un augment d'entre un 25 i un 30%." 
Sònia Baixench, degana Col·legi Advocats

Aquesta situació ha contribuït que més d'una vintena de professionals hagin deixat de participar-hi. "Si el nombre d'inscrits continua baixant, hi haurà un moment que no es podrà sostenir", asseguren des del col·legi. 

Actualment hi ha uns quaranta advocats inscrits que mantenen el servei.

Modificar la llei per l'ús de les xarxes socials i la IA

La degana del Col·legi d'Advocats considera que la llei s'haurà d'adaptar per poder castigar de forma més adient casos de difusió per xarxes socials d'imatges íntimes amb menors implicats. També alerta del que pot suposar l'ús de la intel·ligència artificial. "S'ha de reglamentar com es pot utilitzar perquè si no ens pot portar a situacions perilloses".

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Reclam de més professionals especialitzats en TDAH Es reforça la plantilla del Centre Penitenciari