Aiwen Zhang: ambaixadora xinesa del Sax Fest per casualitat

www.andorradifusio.ad

Els voluntaris són una part important del Sax Fest. No només són d'Andorra, sinó que en aquesta edició hem conegut Aiwen Zhang, una estudiant de saxo que, sense voler-ho, s'ha convertit en l'ambaixadora del concurs a la Xina, on l'idioma i les xarxes socials res tenen a veure amb les nostres. Tanmateix, està aprenent aspectes organitzatius que li serviran per fer el seu gran somni.

Fa vuit anys que Aiwen Zhang viu als Estats Units amb els seus pares. Ara estudia al Conservatori Superior de Música de París amb Claude Delangle.

Havia de ser una de les concursants del Solo, però en ment té un projecte a punt de fer-se realitat. D'aquí a una setmana viatja a la seva terra natal on oferirà una sèrie de concerts amb el seu quartet de saxos i impartiran classes magistrals.

Per això va decidir fer-se voluntària del Sax Fest i aprendre sobre aspectes de l'organització, ja que s'haurà d'encarregar de tot.

El francès i l'anglès l'ajuden a comunicar-se amb concursants i organitzadors i la seva llegua natal per comunicar-se amb un públic potencial per al certamen.

Per això s'ha convertit en l'ambaixadora del Sax Fest a la Xina on les xarxes socials occidentals no estan habilitades i se n'utilitzen d'altres com Weibo, un substitut de Facebook, o WeChat, de missatgeria ràpida molt popular entre els joves.

Ella domina l'entorn i l'idioma així que amb Jordi Llorens són els responsables de vídeos que pengen en aquests canals. Diu que li fa il·lusió que s'hagi pensat en el públic xinès i la resposta està sent bona.

Espera que algun dia la Xina tingui un concurs com el Sax Fest. Mentrestant gaudeix d'aquest i explica tot el que està passant en aquesta edició. Si tenen perfil de Weibo poden veure fins i tot el testimoni del reportatge que li hem fet.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Guillem Casal

Comparteix:

20 impactes de llamp a Andorra en 45 minuts Demòcrates comença la roda de contactes per als pactes