ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Demòcrates comença la roda de contactes per als pactes

www.andorradifusio.ad

Demòcrates ha iniciat la ronda de contactes amb la resta de forces que han obtingut representació al Consell General amb l'objectiu de buscar un pacte que garanteixi estabilitat i Govern durant la legislatura. La formació que lidera Xavier Espot no té ara mateix una fórmula predilecta per trobar una entesa i està disposada a compartir la Sindicatura.

Primera trobada postelectoral a la seu de Demòcrates. Quaranta minuts de reunió entre Xavier Espot i Roser Suñé amb els socialdemòcrates Pere López i Rosa Gili.

Lluny de qualsevol entesa per als quatre anys vinents tenint en compte que des del PS, la segona força al Consell amb set representants, ja s'ha deixat clar que presentarà candidatura per a la investidura a cap de Govern, i que intentarà que el seu soci en les llistes territorials del 7 d'abril, el Partit Liberal, li doni suport.

Escenari obert amb Liberals

Precisament aquest dimarts a la tarda trobada entre Liberals i Demòcrates amb un escenari a priori obert sobre la taula.

Això assegura la formació guanyadora als comicis, que en una reunió postelectoral de l'executiva més els càrrecs electes va deixar clara la voluntat de negociar sense línies vermelles i amb totes les possibilitats obertes. Pacte de govern, pacte de legislatura o pactes puntuals.

El president del partit, Eric Jover, planteja "un full en blanc mirant quins són els punts importants per a les altres formacions i fins on estan disposades a anar per donar suport a la força majoritària que va votar el poble andorrà".

Els liberals han deixat clar que entre les possibilitats d'entesa no passa entrar al Govern, mentre que a Demòcrates  agradaria tenir un acord per al 2 de maig, quan es constitueixi el nou Consell.

I no es tanca a compartir els càrrecs de la Sindicatura. Jover creu que "segurament es pot trobar una combinació amb algun partit a qui interessi una coalició i agraeixi el plus de representativitat que donen aquests càrrecs institucionals".

Terceravia i Ciutadans Compromesos

La propera reunió de Demòcrates, amb Terceravia, una altra força amb la qual la suma dona majoria absoluta encara no té data. Molt probablement quedi ja per a la setmana vinent.

Espot vol tancar amb Ciutadans Compromesos, que amb els seus dos consellers no garanteix governabilitat però seria un suport valuós.

Informa: David Domingo
Imatges: M. Paixà/R. Calvo

Comparteix:

34.204.193.85