Albert Font jura el càrrec com a nou ministre de Salut amb l'objectiu de desplegar la cartera de serveis i rebaixar el dèficit sanitari

www.andorradifusio.ad

El Govern ha escollit el Parc Central per materialitzar el jurament del càrrec d'Abert Font Massip com a nou ministre de Salut, en substitució de Joan Martínez Benazet.

Recordem que Martínez Benazet va anunciar fa unes setmanes que havia decidir fer un pas al costat per motius de salut i el seu darrer dia al capdavant de la cartera va ser el 31 de març.

El cap de Govern, que ha protagonitzat un discurs poc després que Font jurés el càrrec, ha destacat una vegada més la important tasca que ha fet l'anterior ministre de Salut, sobretot capitanejant la gestió sanitària durant la pandèmia, considerant que ha estat "un dels millors ministres de Salut que tingut el país".  Ha posat en relleu així projectes que eren molt necessaris i que ja han vist la llum, com ara el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions i la cartera de serveis. 

A continuació, Espot ha parlat de la trajectòria d'Albert Font, que fins ara presidia el consell d'administració de la CASS. De formació és metge generalista i també té trajectòria política havent estat cònsol menor d'Andorra la Vella i conseller general. És així com ha destacat que "no hi ha dubte que és el millor ministre de Salut que podríem escollir". 

Havent tingut un paper molt important en la gestió de la Covid-19 i de la sostenibilitat de les pensions, Espot ha esmentat alguns dels reptes que té ara en endavant, com ara la regulació de les professionals liberals i el desplegament de la cartera de serveis. 

Projectes per endavant

Molts dels projectes que té Font per endavant passen per consolidar accions ja impulsades, com ara la cartera de serveis, o bé encetar-ne de noves, com un pacte d'estat de salut. Partint de la seva experiència al capdavant del consell d'administració de la CASS, destaca que reduir el dèficit sanitari sense tocar la qualitat del servei és un altre dels seus grans reptes. 

"No podem tenir 70 milions d'euros de dèficit cada any, perquè qui ho pagarà? Ho pagaran els impostos, ho pagarem tots. Amb intentar reduir-lo penso que hi guanyarem. La dificultat serà reduir el cost sanitari sense reduir la qualitat sanitària, això és el repte veritablement". 
Albert Font, nou ministre de Salut

Desplegar la recent cartera de serveis, el gran projecte que ha accelerat el seu antecessor, Joan Martínez Benazet, és una altra de les accions capdavanteres a la llista. Una iniciativa que falta acabar-la de completar. 

"L'ingredient principal que falta per poder-la fer executiva és la nomenclatura dels actes. Tenim una bona part que ja està feta perquè hi ha una nomenclatura que ja existeix, i per les parts que no existeixen, ens podem assimilar a nomenclatures existents, com ara la francesa".

Sense anar més lluny, Font ha explicat que per exemple la CASS ha estat creada amb l'esquelet de la seguretat social de França. Coordinar totes les forces polítiques en un pacte d'estat de salut és un altre dels reptes pendents i que el nou ministre també destaca per anar tots a la una en matèria sanitària. 

Informa: Laura Cugat
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

Tram final de la rehabilitació de la maquinària de la Farga Rossell El camió de la Creu Roja amb material humanitari per a Ucraïna arribarà dimarts a Polònia