ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Albert Villaró inclou el gènere fantàstic en la seva nova novel·la

www.andorradifusio.ad

Un títol, 'La companyia nòrdica'; i una imatge, segle XIX en el si de les guerres carlines. Albert Villaró prepara nou llibre i amb subvenció cultural. Sense revelar-ne massa, l'escriptor ens ha explicat en quin punt es troba de la novel·la i com treballa el procés del relat.

De la mateixa manera que 'la Bíblia andorrana' amb 'La conjectura Valdrambrini', el proper llibre d'Albert Villaró porta el títol provisional 'La companyia nòrdica', un encapçalament que va acompanyat d'una imatge mental que fa més de trenta anys que tenia en ment.

L'escriptor assegura que culminar aquest projecte li provoca "un cert neguit" perquè "era com la llavor que encara no ha estat sembrada". "I ara què? Hauré cremat un cartutx que sempre tenia a la recambra", es demana.

Villaróenllestides més de 300 pàgines que ara haurà de revisar i polir. L'autor ens explica com són els personatges i ens deixa una pista de la trama: "Passa en un segle XIX una mica estrany i misteriós de gènere fantàstic amb un grup de gent heterogeni que es troba per resoldre un problema".

Un dels dubtes més grans del treball diu que és la versemblança del relat. Avança que "és el gran tema de sempre: fins a quin punt la mentida és prou atractiva com perquè el lector s'hi abandoni i entri en el joc".

A l'octubre Villaró marxa a Irlanda on se sol retirar cada cop que escriu un llibre. És allà on acabarà de perfilar el llibre, que podria sortir pels volts de Sant Jordi 2020.

Això sí, acostumats a les clarividències que alguna vegada apareixen a les seves novel·les li preguntem si algun passatge del manuscrit es podria fer realitat. "Pel bé de la humanitat espero que no passi res del que s'insinua a la novel·la", afirma l'escriptor.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.235.184.215