ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mobilitat calcula que l'inici de la prova amb doble carril a la Massana ha reduït el trajecte en 10 minuts

www.andorradifusio.ad

Es calcula que els conductors que s'han desplaçat de la Massana a Andorra la Vella s'han estalviat 10 minuts en el trajecte. Són les primeres dades de la prova pilot d'un canvi en el trànsit que podria ser definitiu el curs vinent a la carretera general 3. Per millorar la fluïdesa també es valoren proves a la zona del parc de bombers i a Canillo.

Aquest dimecres s'ha fet la primera prova pilot d'un doble carril entre les rotondes d'Anyós i la del túnel de les Dos Valires per augmentar la fluïdesa i descongestionar el trànsit de la carretera general 3, que es veia afectada per la incorporació dels vehicles provinents d'Anyós.

El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, qualifica el primer dia d'èxit. Explica que "de les 7.30h a les 8.10h el trànsit té una casuística, i entre les 8.10 i les 8.45h hi ha una intensificació molt important on s'ha vist que els dispositius funcionaven".

La prova encara s'allargarà fins a final de mes de dilluns a divendres per valorar el canvi en diferents dies i situacions meteorològiques, però d'entrada es creu que el trajecte de molts conductors s'ha reduït significativament. Segons Bonell, "a l'hivern és de franges de mitja hora, en èpoques sense neu entre 20-25 minuts i avui d'uns 15 minuts".

A l'estiu es decidirà si es fa al canvi al doble carril. Mentrestant s'estudia ampliar les proves pilot a la zona del parc de bombers de Santa Coloma i a l'entrada nord de Canillo.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

34.231.21.83