Al·lèrgies cada cop més prematures

www.andorradifusio.ad

L'al·lèrgia comença a afectar infants cada cop més petits. Aquest any, a més, la simptomatologia general s'ha agreujat a causa de les altes temperatures i la manca de pluja a l'hivern, i s'espera que continuï així tota la primavera. 

S'espera que el 2050 el 50% de la població tingui alguna al·lèrgia. El que s'ha començat a detectar a les consultes ha estat un augment de nens petits que presenten simptomatologia. Habitualment apareixia a partir dels 10 o 12 anys, però ara l'al·lèrgia ha començat a afectar molt abans. 

"Cada vegada tenim més nens petits amb simptomatologia al·lèrgica. Jo he vist nens de 3 anys amb simptomatologia i proves d'al·lèrgia positives, i crida molt l'atenció."

Agustín Sansosti, al·lergòleg

Aquest any, a causa del canvi climàtic, les altes temperatures durant l'hivern i les poques precipitacions, les plantes han començat la pol·linització abans i amb més intensitat. Això ha provocat que els símptomes siguin més forts i durin més temps, amb "pacients que han necessitat molta medicació per la intensitat de la simptomatologia, molt superior a anys passats."

El doctor Sansosti ha assegurat que el concepte que el pol·len comença a la primavera és erroni. A partir de gener ja hi ha incidència amb el freixe i s'allarga fins setembre amb les males herbes. El bedoll, que té incidència des de final d'abril fins al maig, és el que més incidència té al país.

Informa: Pilar Candel

Comparteix:

Els Ensembles del Liceu i de Tolosa units pel Sax Fest Tributs preveu recaptar 22 milions i mig per l'IRPF