La Botiga Solidària de la Creu Roja ha atès 165 famílies en el que es porta de 2023. Un recurs al qual acudeixen majoritàriament famílies monoparentals, amb més d'un membre però un únic sou, així com gent gran amb pensions mínimes. Dades que evidencien la pobresa crònica a Andorra.
A Andorra no hi ha una pobresa extrema, però sí crònica. Són persones que encara que rebin ajudes del Govern difícilment poden sortir d'aquesta situació. La botiga solidària de la Creu Roja va arribar a atendre 500 famílies en el seu moment més àlgid i ara mateix n'atén més de 160, una xifra que es manté. Més de la meitat tenen feina, però no arriben a afrontar totes les despeses.
El director dels centres de dia de la Creu Roja, Jorge Pérez, alerta de que hi ha hagut un canvi de paradigma de la pobresa. "No només la persona que no té res, sinó també la que no pot arribar a cobrir necessitats bàsiques amb els ingressos que té cada mes" "
Els joves de 20 a 35 anys també són un altre col·lectiu que està afectat. El desànim és present en el seu dia a dia i no veuen un futur clar, perquè encara que tinguin l'ajuda dels seus pares, per sí mateixos no es poden valdre. El president de Càritas, Amadeu Rocamora, afirma que s'hauria d'ajudar aquest grup de població. "És un col·lectiu que s'hauria d'estudiar per a veure quina manera hi hauria per tenir sous més elevats i feines més ben remunerades".
Les tres ONG'S, Creu Roja, Càritas i UNICEF han demanat a Govern que facin una radiografia de com serà el panorama a quinze anys vista i com es podrà afrontar, vista la situació de l'habitatge insostenible i una població cada vegada més envellida.
Informa: Laura Mitjans
Imatges: Ricard Tenza
Comparteix: