ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Aliança amb França en l'àmbit de l'economia circular

La ministra de medi ambient, agricultura i sostenibilitat, S&iacu

La ministra de medi ambient, agricultura i sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha reunit aquest dijous amb el diputat i president de l’Institut d’Economia Circular de França, François-Michel Lambert. La trobada ha tingut per objectiu establir relacions en l’àmbit de l’economia circular.

L’economia circular és un dels eixos per respondre a les problemàtiques mediambientals. El juny de 2017 es va organitzar a Andorra una jornada internacional sobre economia circular que ja va comptar amb la participació del president de l’Institut d'Economia Circular i en la qual ja es va incidir en la necessitat que Andorra s’integri en un circuit transfronterer d’economia circular.

Calvó i Lambert han comentat les polítiques públiques per a una economia circular. Concretament, han celebrat les darreres passes fetes al Parlament europeu en aquest àmbit, amb l’adopció del paquet d’economia circular que inclou quatre textos legislatius sobre els residus, envasos, abocadors, vehicles al final de la seva vida útil, bateries i residus d’equips elèctrics i electrònics.

Lambert ha destacat l’interès d’aplicar polítiques innovadores d’economia circular, i ha opinat que Andorra podria tenir un rol exemplar en aquesta matèria. També s’han posat damunt la taula els esforços fets en aquesta matèria, i la ministra ha destacat les darreres dades de recollida selectiva que mostren un augment molt significatiu, del 46%, del reciclatge d’envasos. A més, han compartit les properes accions previstes en el Pla Nacional de Residus.

Finalment, s’ha acordat aprofundir en els intercanvis per concretar col·laboracions i s’ha decidit que tècnics de l’Institut Nacional d'Economia Circular es desplacin a Andorra.

Informa: Redacció
Imatge: Govern d'Andorra

 

Comparteix:

34.231.21.83