ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

"Aliances territorials pirinenques", un recull d'articles sobre la història, el present t i el futur del país

Aliances territorials pirinenques és el llibre publicat pe

"Aliances territorials pirinenques" és el llibre publicat per la Societat Andorrana de les Ciències (SAC) que té com a objectiu mostrar la convivència entre Andorra i els països veïns.

Els textos sorgeixen de les 17 Trobades culturals pirinenques que es van dur a terme a la capital de forma telemàtica el 2020.

Dels vint articles que recull, tretze parlen sobre Andorra. Des de la SAC creuen en la importància de fer-los públics i apropar-se als andorrans com a la població dels territoris veïns.

L'objectiu és que tothom pugui conèixer diferents moments de la història, de l'actualitat i del futur del país.

La presidenta de l'entitat, Àngels Mach, ha remarcat com "des dels Pariatges fins al futur acord amb la UE, hem tingut moltes aliances que s'han signat amb territoris veïns i que ens han portat a tenir el país d'avui dia". En una línia similar s'ha pronunciat la síndica Roser Suñé, per qui la publicació "suma aquesta doble visió que tenim com a país: la pertinença als organismes internacionals i la voluntat de ser-ne actors, i,  al mateix temps, la unió amb les zones veïnes per créixer conjuntament".

"Aliances territorials pirinenques" s'ha presentat al vestíbul del Consell General, on s'ha destacat el valor del suport de les institucions per tirar endavant iniciatives com aquesta.

Informa: Anna Mata
Imatges: Ricard Tenza

 

Comparteix: