L'AMMA reclama més inversió en recerca i investigació

www.andorradifusio.ad

Invertir més en recerca i investigació és un dels grans reclams de l'Associació de Malalties Minoritàries d'Andorra (AMMA). Ho ha dit la seva presidenta, Mònica Lage, en l'acte commemoratiu del Dia mundial de les malalties minoritàries.

Lage ha insistit, una vegada més, en la necessitat de crear-ne un registre per poder determinar quina és l'afectació real al país. A la conferència hi han participat persones afectades i les seves famílies. També ha comptat amb una intervenció en vídeo de Joan Verdú, que ha reflexionat sobre la resiliència. A més, l'associació ha aprofitat per presentar el nou projecte educatiu: un llibre infantil que veurà la llum el 23 d'abril. 

"Un dia com avui, el que demanem és la col·laboració i que s'inverteixi en investigació i recerca per trobar cura a les més de 8.000 malalties minoritàries existents en el món. També realitzar un registre de malalties minoritàries, ja que no en tenim cap a Andorra i, per tant, desconeixem quina és l'afectació, si és d'un 5%, un 8% o menys. És una demanda que vam fer el 2020. Som coneixedors que estan treballant, però encara no és una realitat".  

Mònica Lage, presidenta de l'AMMA.

Informa: Redacció
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Pressupost d'Encamp per a 2024 de 37,5 milions L'IPC avançat baixa una dècima respecte el gener