ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra aspira a les finals de la Copa del Món del 2023 i estudiarà la candidatura al Mundial del 2027

www.andorradifusio.ad

Andorra aspirarà a acollir les finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2023 i podria presentar candidatura al Mundial del 2027. Així s'ha explicat en l'acte de balanç de l'impacte de les finals de Grandvalira del març, que s'ha valorat en 17,2 milions d'euros en ressó mediàtic internacional. Soldeu-el Tarter van ser les proves amb més audiència de tot el circuït.

Les finals de la Copa del Món celebrades a Grandvalira al març van generar un ressò mediàtic a mitjans internacionals de 17,2 milions d'euros. Les proves van ser seguides en directe per 35 milions de persones, amb un percentatge de l'audiència del 7%.

L'èxit es vol revalidar. De moment, s'ha presentat la precandidatura per acollir les finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2023. La demanda s'ha de confirmar l'1 de juliol. La resposta es donarà a l'octubre.

El director del comitè organitzador de les finals, Conrad Blanch, avança que "el programa esportiu seria molt semblant perquè les inversions que s'han fet els darrers anys han de servir". Considera un molt bon llegat "l'arribada a la pista Avet per tenir noves competicions de Copa del Món i d'Europa". "Això ja no es para".

Andorra també vol aspirar a un Mundial. Hi ha dos anys de temps per presentar la candidatura per al 2027. Blanch explica que "és un procés complicat" però recorda que el president de la FIS va animar Andorra a fer-ho. A partir d'ara "s'han de celebrar reunions per estudiar-ne la viabilitat i fer una candidatura sòlida".

Pel que fa a proves tècniques, hi hauria possibilitats en Copes d'Europa masculines el 2020 o 2021. Per Copes del Món, no hi ha cap escletxa fins al 2022.

La precandidatura ha estat celebrada per l'executiu. També es confia a poder aspirar a un Mundial. El cap de Govern, Xavier Espot, creu "que el nostre país va saber estar a l'alçada fa just un mesos". En aquest sentit referma el compromís perquè "esdeveniments que tenen un impacte positiu des de la perspectiva exterior i la interior requereixen del suport de les institucions públiques".

Des de la federació s'ha remarcat que es treballarà per aconseguir la millor representació d'esportistes andorrans. S'ha destacat les possibilitats d'Andorra i l'èxit assolit al març a les finals de Grandvalira.

Inforna Ana Alamán
Imatge Sergi Linares

Comparteix:

3.237.178.91