ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra, escenari d'una novel·la on es posa a prova el sistema bancari i l'estabilitat d'Europa

www.andorradifusio.ad

Després de les sèries infantils de les aventures de la Molly, ara Greg Coonen s'estrena en la novel·la amb el  thriller The Fat Finger , ambientat a Andorra, on convergeixen l'errada d'un empleat de banca, l'acció d'un hacker i un agent secret rus que es fa passar per empresari de criptomoneda. És un relat que evidencia la vulnerabilitat d'un sistema i d'un país.

Andorra es converteix en país instrumental a The Fat Finger. Una errada de tecleig (un fat finger en anglès) i un fet inesperat provoquen unes pèrdues milionàries que posaran a prova el sistema bancari i l'economia del país, una fatalitat aparent que es converteix en un relat per als amants de la geopolítica com l'autor.

Greg Coonen, l'autor de la novel·la, explica que "les fake news, els xinesos, els russos i els americans tracten d'influenciar l'opinió pública". Afegeix que "tenia molt interès a pensar com podria ser d'estratègica Andorra en aquest joc geopolític on hi ha agents secrets interessats a influenciar en allò que opinem sobre el Brexit, el procés, etc. Això, claríssimament està succeint".

Des d'una terrassa de Can Diumenge ens explica que on estem fent l'entrevista passa un dels episodis clau de la història. Hi viu un rus del FSB, Igor Orlov, que amb el seu negoci de criptomoneda vol ser un agent influenciador."Vol desestabilitzar Europa en general", explicar l'autor.

El llibre es presenta dimecres a La Fada Ignorant a les 19:30h de la tarda. The Fat Finger ja és a les llibreries del país, en anglès, un mercat on es farà el llançament el mes vinent i on es mesurarà amb els grans del thriller abans de la sortida al mercat català.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

35.172.233.2