ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra explora amb Balears vols regulars entre la Seu i les illes

www.andorradifusio.ad

En la primera visita oficial del Govern d’Andorra a les illes Balears, tots dos executius han compartit la voluntat d’estudiar línies de vol regulars entre l'aeroport d'Andorra-la Seu i els de les illes per complementar la seva estacionalitat turística. Replantejar el model de turisme actual i trobar solucions al problema de l'habitatge són reptes clau i tal i com han fet les illes, Espot no tanca la porta a limitar les places turístiques. 

La primera presa de contacte oficial entre el Govern d'Andorra i el de les Illes Balears arrenca amb la voluntat de connectar ambdós territoris a través de línies de vol regulars, un projecte molt inicial encara que permetria complementar la respectiva activitat turística fortament estacional.

"Hem constatat una clara voluntat política perquè hi pugui haver vols regulars entre Andorra-la Seu i qualsevol dels aeroports de les Illes Balears, que podrien suposar un valor afegit per als dos territoris".

Xavier Espot, cap de Govern 

"Som dos territoris amb semblances i complementarietat de temporades, i segur que els ciutadans d'un costat i de l'altre tindrien molt d'interès a conèixer un territori i l'altre. Després, això ja depèn que una companyia privada ho vulgui fer".

Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears

Amb la signatura d'un protocol de col·laboració, volen explorar aquesta i altres línies de treball com, per exemple, com encarar el problema d'habitatge, en part derivat del turisme intensiu. El cap de Govern ha recalcat que cal un canvi de model a nivell de país i com han fet les illes, tenen sobre la taula la possibilitat de posar fre a les places turístiques. Ho ha dit en resposta a una pregunta de la premsa:

"Tenim un model de turisme molt intensiu, que jo crec que, com a les Illes, ha tocat sostre i mereix un replantejament. Estem en fase de discussió al tomb de quines han de ser les mesures més o menys dràstiques que permetin abordar aquest procés de reflexió. La mesura que menciona (limitar les places turístiques) és una de les possibilitats que estan sempre damunt la taula, però ho volem acabar de madurar."

Xavier Espot, cap de Govern 

Dimarts el Parlament balear ha d'aprovar una nova normativa turística que permeti alinear aquest sector amb la sostenibilitat, tenint com a repte comú la lluita contra el canvi climàtic. Andorra també va cap aquí i Espot ha subratllat que en la propera legislatura seria bo treballar una llei que empari tota l'activitat turística del país.

Davant la problemàtica de trobar treballadors per a l'hostaleria i la restauració, també es vol potenciar la formació. La llengua i la cultura són altres forts lligams i Francina Armengol ha ressaltat la voluntat de reprendre projectes de Fundació Ramon Llull que la pandèmia ha aturat. 

Informa: Laura Cugat 
Imatges cedides: IB3

Comparteix: