ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella balla el tradicional contrapàs

www.andorradifusio.ad

Si la festa major d'Andorra la Vella té algun acte tradicional, aquest és el Ball del Contrapàs, que s'ha celebrat aquest migdia a la plaça del Poble. Un acte on han assistit diverses autoritats, així com turistes i ciutadans de la capital.

El Ball del contrapàs ha esdevingut en els darrers anys un punt àlgid de la festa major d'Andorra la Vella i ha aplegat més d'un centenar de persones.

Seguint l'exemple dels integrants de l'esbart dansaire de la capital, després de la primera passada la gent s'ha animat a ballar.

Després de la tradicional missa de festa major a la qual han assistit les autoritats, la celebració s'ha traslladat a la plaça del Poble, on els Capgrossos han estat els primers a actuar.

Tot seguit, el Ball dels Gegants d'Andorra la Vella, Ermessenda i Carlemany. Enguany, els portadors que els feien ballar ho han fet una altra vegada junts després de 20 anys.

Tot seguit, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha entregat la vara de cònsol al capdanser de l'esbart per poder marcar la zona de ball.

La tradició es va recuperar l'any passat, després que si li hagués perdut el rastre.

Després de ballar, Marsol té clar que l'any que ve vol continuar presidint la celebració com a cònsol, però té clar que no depèn d'ella.

D'aquesta manera, la festa major de la capital continua en un ambient distès i on no s'han detectat aldarulls de gran importància.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: