Andorra la Vella constitueix el primer Consell de la gent gran per recollir les necessitats del col·lectiu

www.andorradifusio.ad

Les dificultats per accedir a un habitatge digne, les pensions baixes i les limitacions del tercer pagador són preocupacions que també té la gent gran. A Andorra la Vella s'ha creat el primer Consell d'aquest col·lectiu del país perquè pugui fer arribar tots aquests neguits i propostes de millora al comú.

Aquest dimarts al matí Conxita Marsol donava la benviguda a la primera sessió constitutiva del Consell de la gent gran de la parròquia d'Andorra la Vella i el primer del país. S'ha fet realitat així un dels projectes pendents del comú, integrat per 7 consellers i conselleres que han estat nomenats per un període de dos anys. Hi ha representats de l'Associació de la Gent Gran de la parròquia, usuaris de les activitats que proposa el comú, un portaveu dels centres sociosanitaris i persones que no estan vinculades a cap organització. 

El proper pas és que es reuneixin en grups de treball i defineixin els temes a tractar, però aquest dimarts ja s'han posat algunes idees sobre la taula. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, considera que establir "xarxes veïnals" és important per "veure les persones, tenir-les localitzades i saber quines necessitats tenen". L'objectiu és "ajudar-los a estar el màxim de temps a casa seva és un dels temes més importants".

Per la seva banda, Francesca Ruiz, consellera del Consell de la gent gran d'Andorra la Vella, ha assegurat que s'han de millorar certs aspectes, com el tercer pagador o l'habitatge. "El lloguer està pels núvols. A veure qui pot pagar 800 o 900 euros amb 1.000 euros de pensió que cobrem, ningú". Quant al primer aspecte, assegura "que no està encara al 100%. Hi ha gent que té moltes dificultats per poder pagar aquests diners i acaben no comprant-se els medicaments a causa que no el poden pagar".

El conseller del Consell de la gent gran d'Andorra la Vella, Xavier Mira, considera important "el tema d'ajuda econòmica i l'habitatge".

Tot plegat amb l'objectiu d'aconseguir un envelliment digne, actiu i saludable. La previsió és que la primera reunió de treball es faci passat festes i es pugui convocar la sessió de debat de cara a la primavera. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

L'USdA denuncia que hi ha obrers subcontractats en la construcció sense cobertura sanitària L'Estratègia Nacional del paisatge es converteix en un mapa