L'Estratègia Nacional del paisatge es converteix en un mapa

www.andorradifusio.ad

Protegir els espais naturals, regular el trànsit rodat a les muntanyes i integrar les zones industrials al paisatge. Són alguns dels deures que deixa la nova estratègia nacional del paisatge que es pot consultar en un mapa. 

A partir d'ara comuns i Govern tenen una eina per protegir i gestionar el paisatge gràcies a un mapa que permet identificar a cop d'ull les infraestructures que formen part de l'alta muntanya, la zona agrícola, d'aprofitament energètic o urbana. Pel que fa a la protecció dels espais naturals hi ha el repte de protegir el 30% del territori nacional i ordenar el trànsit rodat. 

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que hi ha una feina transversal a fer entre el Govern i els comuns per identificar els espais que mereixen ser protegits. "Oferirem aquest estudi als comuns i mirarem de treballar-ho amb ells", ha detalla Calvó

Entre les 87 accions que marca el pla n'hi ha dues de caràcter regulador que pertany a la les zones industrials i a la publicitat en carretera.

D'altra banda a partir d'ara es pot posar en valor el paisatge, des de la vessant d'urbanisme fins a la turística o social a estructures com els rius o les rutes verdes que es continuaran descrivint.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares 

Comparteix:

Andorra la Vella constitueix el primer Consell de la gent gran per recollir les necessitats del col·lectiu L'eixamplament del carrer doctor Vilanova, un dels projectes clau d'Andorra la Vella pel 2023