ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

L'escola andorrana de Canillo engega una campanya perquè els alumnes que ho necessitin tinguin portàtil a casa

www.andorradifusio.ad

Es calcula que, a les aules, toca un ordinador per cada tres alumnes, una cobertura digital que a vegades no es troba a les llars. La pandèmia ha evidenciat algunes mancances que ara volen mitigar des de l'Escola Andorrana de Canillo. 

Andorra és un dels set països europeus amb la ràtio ordinador per alumne més bona. El curs passat hi havia més de 3.400 unitats repartides en trenta-dues aules, xifra que vol dir que hi ha un dispositiu per a cada tres alumnes.

Durant el confinament, molts alumnes que no tenen ordinador en van rebre un de manera provisional. Per això, en una societat tant digitalitzada, els alumnes de l'Escola Andorrana de Canillo han engegat una campanya solidària al seu mitjà, Canillo TV.

El professor Felip Gallardo ha explicat que hi ha alumnes que volen seguir a casa les activitats que desenvolupen a les aules, però no poden perquè no tenen dispositiu. "No tothom té, 400, 500 o 1.200 euros per comprar-se un ordinador o una tauleta'".

Des que van començar a fer difusió de la iniciativa ja han recollit cinc portàtils. No importa l'antiguitat de l'aparell. Les unitats són reiniciades i se'ls incorpora l'entorn de treball de l'escola.

Un altre dels professors del centre, Santi Casas, ha assenylat que es tracta d'un sistema operatiu de Google, que converteix l'ordinador en un Chromebook. I ha assegurat que "estem rescatant portàtils que tenens fins a 15 anys".

Tant aquells qui vulguin fer una donació com els qui necessitin un portàtil per als seus fills es poden posar en contacte directament amb l'Escola Andorrana de Canillo, amb altres centres del sistema educatiu o enviant un WhatsApp al 381 717.

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Escola Andorrana Canillo
Imatges: Axiu RTVA

Comparteix:

3.238.147.211