L'Antiga Fàbrica Reig tanca amb una exposició del fons fotogràfic del seu fundador

www.andorradifusio.ad

L'Antiga Fàbrica Reig tanca amb una exposició del fons fotogràfic del seu fundador, Julià Reig Roqueta. Un fotògraf pioner a documentar la vida a la parròquia, que es va distingir per la mirada artística en el món del retrat. 

Julià Reig Roqueta va ser un dels pioners de la fotografia a Andorra, però amb una especial mirada a Sant Julià de Lòria, als esdeveniments que hi van passar i al desenvolupament de les comunicacions.

La directora de la Fundació Julià Reig explica que "estem parlant de la primera meitat del segle XX i, per tant, la instal·lació de Mútua Elèctrica i la carretera van ser dos moments molt importants". "Com a amant de la parròquia va fotografiar llocs molts emblemàtics com el pont d'AixovallBixessari, la rectoria. Llocs molt estimats pels parroquians"

Essent dels pocs que tenia càmera, Reig Roqueta no només es va convertir en retratista de la família, sinó també dels treballadors de la fàbrica i de gent del poble, fins i tot per fer passaports.

Martí destaca la faceta artística d'aquestes fotografies, on capta la personalitat dels retratats a través del gest de les mans, la mirada o la composició de la foto. 

L'exposició acaba en una sala on es poden veure la càmera amb què es van fer moltes d'aquestes fotografies i uns catàlegs on es demana al visitant que ajudi a identificar moltes persones anònimes que apareixen a la mostra. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ricard Tenza 

 

Comparteix:

Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica països clau amb qui firmar nous convenis de no doble imposició L'executiu aprova incrementar un 3,2% el salari mínim per al 2022