ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

S'anuncien reforços de Cuba i la col·laboració de l'hospital de Foix quan el nombre de malalts arriba a 300

www.andorradifusio.ad

35 professionals de la salut entre metges i infermeres cubans arribaran la setmana que ve per donar suport al sistema sanitari. El govern francès també ha posat a disposició l'hospital de Foix en cas que s'arribés al màxim de la capacitat de ventilació mecànica a l'hospital de Meritxell.

El ministre de Salut ha informat que hi ha actualment 308 persones positives de Covid-19; 299 d'actius (després de la darrera mort, la quarta, anunciada pel Govern el dissabte al vespre). S'eleven a 5 les persones que s'han curat i hi ha 4 pacients a l'espera de dos resultats negatius per ser també donats d'alta. Hi ha 32 persones a planta dels 42 ingressats a l'hospital. Un dels 11 pacients de l'UCI que no estava intubat ha pujat també a planta. La resta són deu pacients que precisen ventilació mecànica. Al Cedre hi ha 16 positius.Martínez Benazet ha anunciat l'arribada de 35 professionals de la salut, entre metges i infermeres, provinents de Cuba, experts en les àrees d'urgències, UCI, ventilació mecànica i anestesistes. El ministre ha explicat que donaran una mica d'alè als professionals d'aquí que tenen entre les seves files actualment 80 contagiats. "És d'agrair a aquest govern aquesta generositat per enviar-nos professionals que reforçaran i que donaran una mica més de descans i de suport als nostres professionals", deia a les autoritats del país caribeny.

També des d'aquest dissabte es podrà començar a distribuir a través del punt intermedi a l'antic tanatori els dos medicaments indicats per al tractament, la hidroxicloroquina i l'azitromicina. La voluntat del ministeri de Salut és que quan es disposi de més quantitat s'arribarà també a la població amb símptomes més lleus.

Pel que fa a l'assaig clínic que esta duent a terme el doctor Oriol Mitjà, Martínez Benazet ha dit que tot i que encara és d'hora per treure conclusions la millora seria palpable "amb reducció del temps de la malaltia i de la gravetat".

Quant a la respiració mecànica s'ha anunciat que el govern francès ha posat a disposició d'Andorra l'hospital de Foix en cas que arribéssim al màxim de la capacitat de respiradors. Actualment se n'està utilitzant la meitat dels vint disponibles. Pel que sembla la Covid-19 està afectant el nord de França; el sud i el departament de l'Arieja estarien bastant lliure, de moment, de la pandèmia.

 

Torna a veure la roda de premsa completa del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest dissabte al migdia:

Informa: Sílvia Mestre

Comparteix:

3.227.235.183