L'APDA demana a les escoles tancar les xarxes i projecta un òrgan consultiu per crear consciència col·lectiva 

www.andorradifusio.ad

L'Agència de Protecció de Dades (APDA) manté un estira-i-arronsa amb les escoles perquè tinguin perfils a les xarxes socials tancats al públic. La responsable de l'entitat ha estat a 'Els Matins de la Nacional ' on ha avançat que la idea és ampliar la cultura i el control del que es fa amb les dades de persones i empreses. Resma Punjabi ha anunciat la creació a mitjà termini d'un òrgan consultiu. 

Quan donem les nostres dades a una empresa ja sigui física o virtualment com passa amb les xarxes socials tenen el dret de fer-ne un bon ús i no un abús i els ciutadans tenen el dret de demanar quines dades tenen sobre nosaltres i esborrar-les. Són drets que, segons la cap de l'Agència de Protecció de Dades, no es tenen massa assimilats. I prova d'això són les escoles on a més els protagonistes són menors.

La cap de l'Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi, manifesta que "aquestes fonts públiques tenen una finalitat concreta, però hi ha un perill. Nosaltres la recomanació que fem és tancar les xarxes socials, però ells les volen obertes". Així, demana més pedagogia en aquest sentit perquè els pares tinguin més coneixement sobre aquests aspectes. 

Aquest dissabte és el Dia internacional de la protecció de dades, que aprofitaran per publicar una guia sobre el procés d'elecció dels delegats de dades a les empreses i una sobre l'avaluació d'impacte. I és que de moment només tenen registrades prop de 200 altes. L'agència ha confirmat que vol avançar en els controls i en el futur vol crear un òrgan on implicar, per exemple, a les patronals.  

"No som un ens aïllat. Hem de tenir aquesta visió de les entitats obligades a complir la llei i per tant és un aspecte que volem integrar a l'agència i hi estem treballant"
Resma Punjabi, Cap de l'Agència de Protecció de Dades

Divendres hi haurà jornada de portes obertes on aquells que vulguin podran resoldre els seus dubtes i conèixer l'activitat de l'agència per dins.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

L'augment de les pensions no s'aplicarà fins febrer El roc del Quer rep menys visitants en ser de pagament