El ministre d'Habitatge creu que la pròxima legislatura s'hauria de reformar la llei del sòl per frenar el ritme constructiu

www.andorradifusio.ad

El Govern proposa remodelar la llei del sòl per frenar l'alt ritme constructiu. Una reflexió que comparteix el Col·legi d'Arquitectes, que demana ser conscients de les limitacions estructurals que té Andorra.

El pròxim executiu ha de fer una revisió completa de la llei del sòl si es vol aturar el creixement desmesurat que està vivint la construcció els darrers anys. És la proposta que fa el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que demana coherència als comuns davant la possible manca de recursos. A més, ha recordat que Andorra té uns recursos limitats. "Tenim limitacions segurament de la capacitat elèctrica, tenim limitacions de molt tipus que cal posar sobre la taula per veure quin és el límit."

Filloy també ha explicat que en la següent legislatura els que hi formin part hauran de fer "aquesta reflexió des de la base de la revisió de la llei del sòl". Això sí, ha matitzat, "respectant les competències urbanístiques dels comuns".

Una reflexió compartida pels arquitectes que creuen que s'ha d'estudiar quin model de país volem i, a partir d'aquí, traçar una línia a seguir. La degana del col·legi d'Arquitectes d'Andorra, Sònia Palau, apunta que ara la parròquia que més està creixent és la Massana i és la que hauria de repensar quin tipus d'urbanisme vol. "Què pot absorbir aquest país quant a recursos, quins equipaments tenim disponibles."

Un cop obtinguts els estudis corresponents per decidir quin és el creixement d'Andorra, la degana ha explicat que "llavors es podrien anar decidint ja en l'àmbit parroquial cadascuna de les actuacions que cada parròquia vulgui prendre".

Això sí, els arquitectes demanen més enllà de la llei del sòl, una solució quan abans millor. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

La fiscalia demana al Superior 10 anys de presó per al condemnat per l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona El sistema basat en sons que tindran els nous TPV digitals s'instal·larà de forma automàtica a tots els aparells