Assandca vol incidir durant el 2018 en el càncer infantil

www.andorradifusio.ad

L'Associació Andorrana Contra el Càncer vol posar el focus en el càncer infantil. Ho farà amb l'organització d'un torneig-festa d'hoquei patins que aplegarà 32 equips de Catalunya organitzat per la Fundació Joan Petit. La novetat s'ha explicat en el lliurament de la recaptació de la caminada contra el càncer d'enguany. S'han aconseguit 7.600 euros, la xifra multiplica per cinc l'aconseguida en la primera edició.

Assandca ha rebut el xec amb la recaptació de la quarta caminada contra el càncer. S'hi han recaptat 7.600 euros, una xifra més alta del que s'esperava i amb una aportació mitjana que duplica la de l'any passat.

Ha estat així gràcies que els participats donaven la voluntat. Assandca, la fundació Jaqueline Pradère i Pyrénées han confirmat que hi haurà una nova caminada amb la mateixa fórmula. El secretari de la fundació, Josep Manzano, indica que les persones que hi han participat "han estat més generoses". Veu aquesta fórmula com una manera "més natural i espontània" de fer l'aportació en funció de les possibilitats de cadascú.

La recaptació de la caminada es dedicarà a pagar el transports dels malalts de càncer que necessiten radioteràpia fora del país, entre 80 i 100 al mes, a l'activitat per poder fer exercici físic als Serradell i a l'assistència a domicili a pacients les 24 hores.

L'any vinent, el president d'Assandca, Josep Saravia, ha anunciat que l'entitat vol dedicar l'atenció per primera vegada al càncer infantil amb un torneig d'hoquei per nens de 4 o 5 anys i 32 equips. A més, ha dit que una part de la participació en els esdeveniments que s'organitzen durant l'any es destinarà a la Fundació Joan Petit d'ajuda als nens amb càncer, que organitzarà el torneig.

Cal recordar que Assandca col·labora amb la Fundació Ronald Mcdonal per donar allotjament a infants que reben tractament a Espanya i que han utilitzat uns deu nens.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

El PS vol reduir els terminis per desplegar els drets de les persones amb discapacitat Finalitza el termini per sol·licitar el vot per a les eleccions catalanes