Finalitza el termini per sol·licitar el vot per a les eleccions catalanes

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres finalitza el termini per sol·licitar el vot des de l'estranger per a les eleccions catalanes. Més d'un miler de persones s'han acostat al consolat d'Espanya per fer-hi consultes o reclamacions prèvies. Ara, els qui hagin fet el procés rebran les paperetes a casa i podran votar per correu o en persona al consolat.

Des que es va obrir el període per demanar el vot o per consultar si les dades del cens eren correctes, el consolat ha atès més de 1.350 persones. A més, també s'hi ha acostat una vintena de catalans que tot i no residir a Andorra hi són temporalment i han demanat exercir el dret a vot per correu des d'Andorra.

Abans de l'1 de desembre tots aquells que ho hagin sol·licitat rebran les paperetes electorals a casa en un sobre certificat. Llavors podran decidir si voten per correu, fins al 16 de desembre, o si ho fan presencialment. El mateix cònsol general ha confirmat que els dies de votació seran el 17, 18 i 19 de desembre, de les 9 del matí fins a les 8 del vespre ininterrompudament.

Cal recordar que actualment hi ha censats al país uns 13.000 catalans. En els darrers comicis catalans, ara fa dos anys i amb un cens una mica inferior, de 12.000 persones, la participació va ser d'un 16%.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Anna Ginestà / Sergi Garcia

Comparteix:

Assandca vol incidir durant el 2018 en el càncer infantil Andorra Telecom instal·la un prototip de la façana de The Cloud a Santa Coloma