ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic no podrà portar directament al Constitucional la moratòria 

www.andorradifusio.ad

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic no podrà portar directament al Constitucional la moratòria a les noves autoritzacions. El cap de Govern recorda que abans d'arribar a la darrera instància han d'impugnar la llei per la via ordinària. La darrera setmana s'han incrementat les sol·licituds.

En concret se n'ha rebut un centenar. Els propietaris aprofiten les darreres hores abans que entri en vigor la moratòria de dos anys. El director de Turisme, però, ho desvincula a la nova llei. Sergi Nadal assegura que moltes ja estaven preparant-se de feia temps. "Jo no diria que és una allau, possiblement alguns ho han accelerat una mica, però de sol·licituds en tenim pràcticament cada setmana."

Quant al recurs que l'associació que representa el sector vol portar al Tribunal Constitucional, el cap de Govern recorda que no té la potestat per anar directament a la darrera instància, sinó que ha d'utilitzar el procediment judicial ordinari. En tot cas, Xavier Espot respecta la decisió. "No era de justícia, i més en un context de moratòria, que es pogués vendre indefinidament un pis i aquesta llicència no anés associada a un propietari, sinó que anés associada a la unitat immobiliària". I afegeix que aquesta situació faria augmentar l'especulació dels pisos. "Jo crec que això hagués creat un encariment i una especulació al voltant d'aquests pisos enorme".

El cap de Govern demana confiança en les novetats legislatives per limitar el creixement urbanístic. Assegura que, tot i que les mesures són necessàries, no aturaran en sec el sector de la construcció.

Informa: Sergi Cano-Ana Alamán-Oliver Jaén
Imatge: Cristina Fidalgo-Ricard Tenza-Arxiu RTVA

Comparteix: