L'Associació Montessori busca inversors per fer una escola a l'hotel Casamanya

www.andorradifusio.ad

L'Associació Montessori d'Andorra vol establir una escola a l'antic hotel Casamanya d'Ordino. Des de l'entitat ja han desenvolupat el projecte de viabilitat, però els falta aconseguir els inversors.

Inclusió educativa integral i lliure aprenentatge com a foment de l'autonomia infantil són els pilars de l'Associació Montessori, que busca inversors per establir la primera escola que segueixi aquests mètodes no tradicionals.

La ubicació que ha estudiat l'entitat és l'antic hotel Casamanya, que té capacitat per a 240 alumnes i disposa d'uns terrenys que permetrien construir-hi un edifici annex. De moment, el projecte preveu oferir educació fins als 12 anys.

La inversió per fer la remodelació de l'edifici i assumir les despeses de funcionament aquest primer any hauria de ser de 7 milions d'euros. Després, amb un mínim de 190 alumnes escolaritzats seria factible la continuïtat. Pel que fa als professionals, el pla preveu la contractació d'uns cinquanta guies.

Des de l'Associació Montessori d'Andorra, Pere Balsa, ha detallat que a cada planta de l'hotel hi hauria dues aules, que acollirien entre 35 i 45 nens cadascuna. A més, ha defensat aquest sistema, ja que "al Principat no hi ha cap centre amb aquesta metodologia", tot afegint que a França hi ha uns 700 centres i a Espanya uns 300.

Des de l'associació han destacat la bona disposició del comú d'Ordino per tirar endavant el projecte mitjançant un concurs públic. L'escola seria de titularitat privada.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arnau Teixidó

Comparteix:

67 contagis nous de coronavirus i el nombre d'hospitalitzats augmenta a 31 França descarta ara per ara tornar a un confinament generalitzat