Les associacions celebren el nou protocol de fugues

www.andorradifusio.ad

Les associacions per a la Defensa del Jovent en Risc i Projecte Vida valoren molt positivament el nou protocol de fugues. Un document en què han participat i que consideren que millora la informació que arriba a les famílies en moments difícils. 

El Govern publicava aquesta setmana un nou protocol de notificació de desaparicions d'infants i joves del domicili familiar, un projecte que s'ha estat mesos treballant conjuntament amb la policia i les associacions, que reclamaven més suport i informació per part del cos d'ordre. De fet, un dels punts que més destaquen és la millora del canal d'informació

"La policia farà trasllat de tota la informació. Una vegada s'hagi trobat la persona, se'n farà un seguiment."
Sandra Cano, Associació per a la Defensa del Jovent en Risc 

"Les famílies tindran una guia per aquest moments de tanca dificultat."
Eva Tenorio, Projecte Vida

Precisament el document inclou els processos que s'han de seguir a l'hora de compartir els detalls de la recerca i també compta amb un llistat de recomanacions que han de seguir els agents policials a l'hora de tractar amb les famílies dels menors desapareguts, com ara empatitzar i no fer judicis de valor, transmetre tranquil·litat, no generar falses esperances ni revictimitzar. També es ressalten alguns factors i símptomes que poden encendre les alertes davant de possibles fugides, com ara canvis de comportament, davallades del rendiment escolar, assetjament o addiccions.

Informa: Laura Cugat-Caterina Vidal
Locució: Joel Romero

Comparteix:

Dos nous itineraris Macarulla Donant a conèixer la tasca del voluntariat