Augmenta un 10% el pressupost de la CASS

www.andorradifusio.ad

La CASS preveu un pressupost equilibrat de despeses i ingressos de més de quatre-cents milions per a aquest 2024, un 9,2% més que el d'enguany. Aquesta xifra inclou sobretot les cotitzacions, però també les transferències del Govern. La parapública reitera la necessitat de reformes urgents del sistema de pensions. 

Un pressupost a l'alça amb un creixement de prop del 10%. Són els comptes de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social per a l'any vinent. Es preveu passar dels 375 milions d'ingressos i despeses als 412 milions. Les transferències del Govern baixen 7 milions i seran d'uns 45 milions.

La societat pública també ha tornat a reclamar reformes que garanteixin la viabilitat del sistema de pensions. La prolongació de l'esperança de vida obliga a introduir canvis perquè els actuals cotitzants segueixin cobrant una renda de jubilació. El 2024 es preveu un increment de les pensions contributives d'un 15%. Els darrers anys ha augmentat el nombre d'assalariats i cotitzacions, fet que ha permès endarrerir les reformes.

D'altra banda, les prestacions per reemborsament sanitari pujaran un 7% aquest 2024 i es passarà d'una despesa de 123 milions als 130. Diversos factors ho expliquen, per exemple, l'encariment dels tractaments mèdics o l'envelliment de la població.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Les cartes de desnonament dels propietaris són denunciables Detinguda una parella per agredir-se mútuament