Augmenta el nombre de menors en situació de risc

Més d'un 2% dels infants del país van&nbsp

Més d'un 2% dels infants del país van requerir la intervenció de l'Àrea d'Atenció a la Infància i Adolescència l'any 2021.  El motiu principal de la tutela és la negligència en la cura i l'atenció i la incapacitat parental.

La xifra de nous casos en què s'ha hagut d'intervenir per protegir els infants ha augmentat des del 2007. Si comparem els 293 casos del 2021 amb els 263 del 2020, també veiem aquest increment. Sobretot, s'ha hagut d'ajudar infants entre 4 i 10 anys.

La situació de risc que ha comportat més intervencions, 120 concretament, ha estat la negligència en la cura i l'atenció, seguida de la incapacitat parental. En tercer lloc hi ha el grup d'adolescents en risc afectats per la violència de gènere.

Entre les altres tipologies, també hi ha hagut 7 casos d'atenció per abusos sexuals, xifra que han crescut força respecte de l'única intervenció del 2020.

Pel que fa a les mesures de protecció, 34 infants i adolescents han estat atesos al centre d'acolliment d'infants de la Gavernera, 12 han estat traslladats per decisió judicial i 3 de forma urgent. Una xifra lleugerament més baixa dels menors, prop de 30, han estat acollits per la seva família extensa. 7 han estat ingressats en centres terapèutics de fora, fonamentalment a Catalunya.

La taxa d'infants que es beneficien d'aquestes mesures és del 2,3%, una dada que des del 2016 no ha parat de créixer.

El departament d'Estadística ha fet públiques les dades aquest dijous. Consulta l'informe complet aquí.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Creix el ciberassetjament i també la capacitat de detectar casos de bullying Liechtenstein, exemple per a Andorra en l'encaix a Europa