Creix el ciberassetjament i també la capacitat de detectar casos de bullying

www.andorradifusio.ad

Educació va detectar el curs passat 17 casos d'assetjament escolar, 3 dels quals ciberassetjament, un perfil que enguany ha anat a l'alça. Més d'un miler d'estudiants han participat en la segona edició de la jornada de sensibilització organitzada per l'ACB, el MoraBanc i el ministeri.

Després de dos anys de pandèmia, s'ha pogut recuperar la jornada 'Actuem contra el bullying' que ha comptat amb l'assistència de 1.050 alumnes procedents de diferents sistemes educatius. Es tracta d'un granet de sorra més per lluitar contra l'assetjament, un problema molt present actualment".

Segons ha exposat la ministra d'Educació i Ensenyament Superior,Ester Vilarrubla, si augmenten els casos d'assetjament, l'única raó no és que creixi la problemàtica, sinó que també som més capaços de denunciar-ho i rebre aquesta denúncia. El que augmenta és el ciberassetjament, que és més difícil de detectar". Vilarrubla constata, a més, que el que costa encara és que la gent sigui conscient que allò pot ser un cas d'assetjament.

Els casos els arriben de forma força equilibrada entre l'aplicació B-Resol i l'escola, i actes com aquest potencien la conscienciació.  "Tot això té un objectiu i un sentit, i sense tot el públic que hi ha a la grada, això no serviria. Hem estat a molts llocs i Andorra té una resposta espectacular que és d'agrair", ha manifestat el president de l'ACB, Antonio Martín.

Una vintena de joves s'han assegut al bell mig de la pista per poder interactuar amb els ponents i compartir les seves inquietuds.  I és que un dels objectius és reforçar la importància de denunciar. 

L'alumna de l'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, Natàlia Hanna, ha explicat com ella ha estat víctima del bullying: "He patit molt i encara estic patint. Sé que tinc molta gent al meu darrere que em pot ajudar", ha remarcat.

Rosa González també és alumna de la mateixa escola i posa en relleu la importància de les tutories que fan cada divendres u com les tutores els consciencien molt. "No sé si ho fan a tots els centres, però ho haurien de fer perquè és un tema molt seriós i molt important", ha dit.

En l'acte d'aquest dijous per combatre l'assetjament escolar hi han participat el jugador de bàsquet Nacho Llovet, el pilot Albert Llovera, David Aguilar (Hand Solo) i la presidenta de l’Associació de Jugadores de Bàsquet, Lucila Pascua.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Andorra presentarà al juliol a les Nacions Unides l'informe sobre l'enquesta a la ciutadania a l'entorn de l'Agenda 2030 Augmenta el nombre de menors en situació de risc