ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Baró es resisteix a donar per perduda la marca Vallnord i demana reconduir la situació

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana es resisteix a donar per perduda la marca Vallnord. David Baró demana seny, responsabilitat i diàleg a Secnoa per mantenir un nom molt ben posicionat dins i fora del país. També ha anunciat que vol reunir-se amb Joan Viladomat i amb el Govern per intentar reconduir la situació.

El cònsol massanenc lamenta que des d'Ordino encara no s'hagin argumentat públicament els motius que els porta a abandonar la marca conjunta que inclou Ordino-Arcalís i Pal-Arinsal després que dimecres Josep Àngel Mortés demanés la dissolució de Vallnord. Davant la situació, ha estat David Baró qui ha pres la iniciativa fent una crida al seny i a la responsabilitat, a través del diàleg. Per a Baró, deixar morir Vallnord podria ser fins i tot una mostra de mala gestió. També recorda que ha estat la Massana la parròquia que més diners ha aportat al projecte. "Hem d'evitar que es perdi. És un actiu molt important per al país i seria una llàstima. Per cada 100 euros invertits, la Massana n'ha pagat 66 i Ordino, 33. Llançar això seria tota una llàstima. Podria ser, fins i tot, una mala gestió", adverteix.

Baró entén els criteris empresarials que han portat Secnoa a centrar-se en Grandvalira, però geogràficament Arcalís és a Ordino i, per tant, a les Valls del Nord. Aquesta és la principal argumentació perquè des de Secnoa es repensin la decisió, junt amb el fet que la conjunció de les dues estacions a través d'una mateixa marca és una realitat molt consolidada, que transcendeix més enllà de l'àmbit parroquial. Ara s'obren diversos escenaris. "Vallnord pot desaparèixer, penso que no és la bona via. Pot continuar amb les dues parts, és una altra possibilitat, encara que potser quedi com a marca, tot i que ells no en facin ús, però potser en un futur es pot tornar a recuperar. Pot haver-hi també la via que finalment el comú de la Massana, EMAP, 100% comunal, vulgui fer ús d'aquesta marca i, per tant, s'ha de mirar en quins termes".

En tot cas, espera que la situació es resolgui amb diàleg, descartant la via judicial. Baró ha demanat una reunió amb Joan Viladomat, que és fora del país, i també demana la implicació del Govern. Sigui quina sigui la solució, el cònsol massanenc ha deixat clar que l'acord s'ha de prendre entre les dues parts, perquè així ho diuen els estatuts. És a dir, caldran els vots favorables tant d'EMAP com de Secnoa.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Comparteix: