Els "barrufets" ja atenen els turistes pels carrers d'Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

Una cinquantena de joves seran els encarregats de guiar i atendre les necessitats dels turistes que visitin Andorra la Vella a l'estiu. L'itinerari guiat de l'Espai Columba és la gran novetat de la campanya turística d'enguany

38 joves entre 16 i 25 anys passejaran durant l'estiu pels carrers d'Andorra la Vella per donar informació als visitants. A l'equip dels coneguts popularment com a "barrufets" s'hi sumen vuit informadors de l'oficina de turisme i tres guies encarregats de fer les visites culturals i de muntanya. "Donem l'oportunitat als joves de la parròquia perquè treballin per ella, la donin a conèixer... Se'ls dona una informació molt àmplia perqué la transmetin als turistes i pensem que això arrela molt des de molt joves a l’entitat i identitat de la parròquia", assegura la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina.

La figura de l'informador turístic va ser recuperada pel comú el 2017 per donar als joves l'opció d'iniciar-se al món laboral i l'oportunitat de conèixer i fer conèixer la parròquia als visitants. Codina recorda que "aquesta corporació la va tornar a engegar perquè creiem que és important aquesta imatge que es dona d'informació. Fins i tot, ens havia arribat que hi havia turistes que estaven molt perduts i demanaven als urbans. Per tant, vam veure que aquests barrufets eren necessaris".

A més de promocionar la parròquia i ajudar els turistes, els informadors s'encarregaran de dur a terme enquestes per conèixer la visió de la parròquia i saber quins aspectes cal millorar. "Està molt bé perquè la gent de fora t’acull i tu també els aculls a ells. Jo crec que es fa una bona relació i els turistes estan contents amb la parròquia, veuen que hi ha interès", considera un dels informadors, Ismael Molinos. Una altra, Claudia Gomes, per la seva banda, en destaca "el contacte amb la gent. Parlem diferents idiomes i és una manera d’estar practicant tot el dia. La gent ens ajuda quan estem explicant alguna cosa. És un aprenentatge constant cada dia".

La gran novetat d'enguany és l'itinerari guiat de la nova oferta museística que ofereix l'Espai Columba, que va ser inaugurat el març i que es completa amb un videomapatge exhibit a l'església romànica de Santa Coloma.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

Carlos Baute, cap de cartell d'una festa major de Sant Julià amb concerts per a tots els públics Nova campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues