Nova campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues

www.andorradifusio.ad

El nombre d'accidents a causa de l'alcohol i les drogues continua sent molt elevat i és per això que la policia ha iniciat una campanya de controls preventius.

El mes de juliol la policia ha engegat una campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues amb l'objectiu de reduir els accidents a les carreteres.

El 2018 es van imposar prop de 20.000 sancions, un 34% més que l'any anterior. Destaca l'alarmant augment de multes per consum d'alcohol i drogues. L'objectiu per aquest any és rebaixar les xifres i per això s'ha posat en marxa aquesta campanya. "Es fa 24 hores, independentment del lloc i l'hora", explica un dels agents destinats.


Els agents de policia acostumen a trobar positius a les zones pròximes a les discoteques els caps de setmana, però també destaquen que durant tota la setmana es troben positius a qualsevol hora del dia. Fins i tot als matins, aquest dilluns, el primer conductor aturat ha donat positiu.

En el cas dels conductors professionals, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,2 grams d'alcohol per litre de sang, i en 0,5 per a la resta. La via penal s'inicia quan el conductor professional supera els 0,5 i la resta, el 0,8, amb la consegüent detenció.

Recordem que l'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar els conductors que si beuen o han pres estupefaents no han de conduir.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

Els "barrufets" ja atenen els turistes pels carrers d'Andorra la Vella La Xina mostra interès per col·laborar en el projecte de l'aeroport