ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Bars i cafeteries podran reobrir a partir de dimarts de 7 a 12h

www.andorradifusio.ad

Els bars i cafeteries podran reobrir finalment i oferir servei de taula tant a l'interior com a l'exterior a partir del dimarts vinent, però amb un horari limitat.

A partir de dimarts 17 de novembre, els bars i les cafeteries podran tornar a oferir servei de taula tant a l'interior com a l'exterior, però només de 7 a 12 del matí.

Els establiments que també serveixin dinars hauran de fer una pausa d'una hora fins a les 13 h per ventilar i desinfectar el local. La resta del dia es podrà continuar amb el servei per emportar.

El límit de les taules serà de dues persones, el ja existent per als restaurants, excepte si el nucli convivent és més gran. Caldrà mantenir la distància de seguretat entre taules i serà obligatori portar la mascareta posada fins que s'hagi servit la comanda.

Unes decisions validades pel comitè tècnic, que ha recomanat començar la reobertura per la franja del matí "perquè les entrades i sortides es fan d'una forma més ordenada que a la tarda, quan hi ha certa tendència a la relaxació, i perquè s'ha constatat que molta gent que no anava a esmorzar al bar ho feia al lloc de feina o a altres indrets, on també hi havia risc de contagi".

Una decisió que el cap de Govern ha desvinculat de la protesta que una part del col·lectiu de la restauració ha fet aquest divendres al matí i que ha aplegat més d'un centenar de persones davant l'edifici administratiu del Govern. L'ha valorat com a "legítima" i "comprensible", però ha dit que les mesures presentades són el resultat d'un "diàleg franc" amb representants de la Unió de Bars els darrers dies.

Xavier Espot ha assegurat que aquesta lleugera relaxació de les restriccions "és un primer pas, no la situació ideal a la qual aspiraríem, però sí el que és acceptable tenint en compte la situació sanitària". Ha afegit que el col·lectiu "ho ha entès i ha mostrat molt bona predisposició per implementar les mesures".

Pel que fa als restaurants, es mantenen les condicions actuals. I també es prorroga la mesura que estipula el teletreball en aquelles tipologies de feina que sigui possible, així com les reunions de màxim dues persones. Els tràmits a l'Administració hauran de seguir sent amb cita prèvia i les trobades de familiars o amics també hauran de ser de dos integrants, excepte quan el nucli convivent sigui superior.

Les mesures s'aniran analitzant a partir d'ara cada 8 dies i, si cal, s'aniran modificant.

Dades sanitàries

Salut ha confirmat 109 contagis més de Covid-19, fet que eleva lleugerament l'index de reproducció a 0,96.

Els casos actius es mantenen per sota del miler, amb 975 (+19). Hi ha 17 hospitalitzats, 8 dels quals a planta i 9 a l'UCI, mentre que al Cedre només queda un pacient a la planta Covid.

Pel que fa a les escoles, hi ha 55 aules en vigilància activa, 6 més que dijous. El Govern constata una millora gradual, tot i que la incidència encara és elevada i obliga a mantenir les mesures sanitàries.

Ajuts directes als locals comercials

El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha remarcat els ajuts directes als locals comercials per als sectors més afectats per la crisi sanitària, com l'oci nocturn, parcs infantils interiors, bars i cafeteries que tenen aquesta com a única activitat. S'introdueixen les bonificacions retroactives (des del 8 d'octubre) de Feda i Andorra Telecom.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dimecres 13 de novembre del 2020:

Informa: Laura Massegú-Yasmina Canedo
Imatge: Pere Besolí-Arxiu RTVA

 

Comparteix:

3.220.231.235