"Volem treballar", el crit del sector dels bars, restaurants i cafeteries en la concentració davant del Govern

www.andorradifusio.ad

Un centenar de persones del sector dels bars, restaurants i cafeteries s'ha concentrat aquest divendres al matí davant del Govern. Una protesta que s'ha allargat gairebé una hora i que s'ha convocat a conseqüència de les restriccions per la Covid-19. El crit unànime: que els deixin treballar. 

Mitja dotzena d'agents de la Policia custodiaven  l'Edifici Administratiu i del Govern. Faltava poc per a les deu, hora prevista perquè el sector de la restauració es concentrés per fer sentir la seva veu i els assistents eren pocs.

Una convocatòria feta a través de les xarxes socials per aquells que es troben en una situació límit i oberta a tothom que s'hi volgués sumar. Al final, han estat més d'un centenar les persones que s'hi han aplegat amb una demanda clara: poder treballar. I han fet sonar les claus dels seus locals com a reclam. També s'hi han sumat alguns conductors de vehicles d'empreses proveïdores fent sonar els clàxons.

Els manifestants són responsables de bars, restaurants i cafeteries, però també cambrers, proveïdors i altres treballadors del sector afectats per les mesures que ha pres l'Executiu. Asseguren que els ajuts als lloguers no són suficients i que les tramitacions són lentes i no arriben amb rapidesa, quan és ara que les necessiten. 

Una de les treballadores que s'han concentrat explica que està "en suspensió temporal de contracte" i revindica que el que volen "és treballar encara que sigui amb pocs turistes o amb la gent del país". "Que no se'n riguin de nosaltres", reclama un altre afectat afirmant que el sector "ja no pot més". Una altra treballadora del col·lectiu afirma no voler "les almoines que donen, perquè són molt poques". "No volem acomiadar ningú perquè tothom té família i necessitem suport". "O tanquem o serà la ruïna de moltes famílies i de l'economia del país, és una roda", lamenta un altre dels perjudicats per les restriccions.

No entenen per què se'ls culpa tan directament, quan hi altres llocs on el risc de contagi també és alt, com "en les botigues, on no es controla l'aforament", o els autobusos, "que van plens". Creuen que s'hauria d'haver actuat en aquells establiments que no complien la norma "tancant-los directament".

Una protesta de la qual se n'han desmarcat la Unió Hotelera i la Unió de Bars, que han mantingut les converses amb el Govern per arribar a un acord que els permeti treballar.

Sense saber què passarà als països veïns, tenen l'esperança de poder treballar pel pont de la Puríssima. Si no és així, alguns es veuran abocats a un tancament definitiu. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Pere Besolí

Comparteix:

Rebutjada l'esmena a la totalitat del PS a la llei de mesures urgents La ministra Ubach afirma davant la regió iberoamericana que la innovació s'ha de posar al servei de la sostenibilitat