ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els bars volen poder reactivar alguns serveis preacordats en funció de l'evolució de les dades sanitàries

Els representants del sector dels bars Francesc Medina i Heiko Ki

Els representants del sector dels bars Francesc Medina i Heiko Kirchner han detallat a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional la situació límit que viuen alguns dels 150 associats a la Unió de Bars per les mesures sanitàries per aturar els contagis. Creuen que en alguns casos suposarà el cessament de l'activitat de l'establiment o la cancel·lació de la reobertura prevista per la temporada d'hivern. Esperen almenys poder pactar uns protocols específics per al sector amb els tècnics de Salut amb els quals treballen i que es trobi la solució legal perquè algunes activitats es puguin reactivar automàticament en funció de l'evolució de les dades sanitàries.

Medina ha explicat que s'està treballant en un full de ruta en la línia del que demanen els tècnics del ministeri de Salut. Aquest divendres hauran de posar en comú les idees, després d'una primera reunió amb el Govern el dilluns i veure si passen el filtre sanitari. Saben que han de prevaldre aquests requisits, però esperen que almenys puguin pactar la reactivació automàtica d'algunes activitats en funció de l'evolució de les dades sanitàries, per exemple la taxa de reproducció.

Els representants de la Unió de Bars han criticat novament que "als bars se'ls apliquen tantes mesures restrictives quan a altres establiments del mateix sector se'ls permet fer activitats que a nosaltres no". Kirchner ha avançat que hi ha associats que ja saben que el seu negoci no podrà sobreviure i altres de parròquies altes que pensaven obrir per la temporada d'hivern i que potser no ho faran. Malgrat això, reconeixen que la situació de pandèmia "no és culpa de ningú", tot i que es lamenten per un "tancament encobert", vist que els turistes no arriben i molts ciutadans d'Andorra teletreballen i per tant es queden a casa.

Segons Medina, aquestes circumstàncies fan impossible arribar a uns ingressos mínims fins i tot després d'haver-se reinventat amb productes pensats per a emportar-se, més enllà de l'activitat principal de l'establiment originalment. L'hostaler ha insistit que "sembla que no som tan importants, però darrere de nosaltres hi ha molts proveïdors, molts treballadors i molta feina", tot apuntant a un possible efecte dòmino "poc agradable".

Torna a sentir l'entrevista completa del Cafè de l'Ara i Aquí als representants dels bars:

Informa: Jordi Domingo

Comparteix:

3.238.96.184