Brot de coronavirus amb 14 positius a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

Salut ha detectat un petit brot de coronavirus que ja suma 14 positius a l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança d'Escaldes-Engordany. Per aquest motiu, els alumnes de sisè del centre seran sotmesos aquest dijous a un cribratge per identificar contagis.

Segons ha indicat el ministre portaveu, Eric Jover, els casos diagnosticats obliguen a tenir 3 aules d'aquesta escola totalment confinades i 2 de manera parcial. En total, ja són vuit les aules sota vigilància activa, 4 de manera parcial i 4 de manera total.

Pel que fa a la resta de dades, en les darreres 24 hores s'han detectat 13 contagis nous de la Covid-19 que situen el nombre d'afectats des de l'inici de la pandèmia a 15.153. Així els casos actius també augmenten i se situen en 65. Amb tot no hi ha cap ingressat ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives i les defuncions es mantenen en 130.  

Quant a la campanya de vacunació, des de l'inici s'han administrat un total de 103.595 vacunes, de les quals 53.485 són primeres, 49.892 segones i 218 terceres.

El ministre portaveu ha assegurat que el país es troba en una fase "molt positiva de la pandèmia". De fet, aquestes dades favorables han fet que l'executiu hagi decidit alleugerir algunes de les mesures restrictives. 

Així, s'amplia de 8 a 10 el nombre de comensals per taula a l'interior de bars i restaurants i de 10 a 20 a l'exterior. També s'amplia l'aforament a esdeveniments esportius i culturals, que fins ara eren del 50% a l'interior i del 70% a l'exterior. Amb aquesta mesura es podrà tenir el 100% de l'aforament sempre que es compti amb un protocol avalat per salut i que tots els assistents estiguin immunitzats o presentin una prova diagnòstica negativa.

Pel que fa a les reunions de treball s'ha ampliat sense límits el nombre de persones que poden haver-hi, sempre que tots els membres estiguin immunitzats. A més, no serà necessari l'ús de la mascareta si es respecta el metre i mig de distanciament entre persones. Quant als centres sanitaris, no serà necessari sotmetre's a un test abans de rebre visites i de fer sortides si tant l'usuari com els visitants estan immunitzats.

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres d'aquest dimecres 22 de setembre: 


Informa: Neus Toro
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

El comerciants de Fiter i Rossell, preocupats per la repercussió de les obres en les vendes Una streamer dona 2.500 euros a l'associació GosSOS