Salut amplia el nombre de comensals per taula a la restauració

www.andorradifusio.ad

Tenint en compte que els indicadors de risc de la pandèmia es troben a nivell cero, la poca quantitat de contagis diaris i que a l'hospital continua sense haver-hi cap ingressat, l'executiu ha decidit alleguerir algunes de les mesures preventives que hi ha actualment en vigor. Així, s'amplia de 8 a 10 el nombre de comensals per taula a l'interior de bars i restaurants i de 10 a 20 a l'exterior. 

També serà possible ocupar al 100% l'aforament en esdeveniments culturals i esportius sempre que els assistents estiguin immunitzats o presentin una prova diagnòstica negativa i els organitzadors disposin d'un protocol validat pel ministeri de Salut. 

A les reunions de treball es permetrà un màxim de 10 assistents, amb possibilitat d'ampliació sense límit, sempre que estiguin tots immunitzats. I es podrà prescindir de la mascareta o de la distància de seguretat.

Es relaxen també les mesures als centres sociosanitàris, no serà necessari sotmetre's a un test abans de rebre visites i fer sortides si el resident i el visitant estan immunitzats. 

En l'àmbit econòmic s'han derogat les ajudes per desocupació involuntària en relació amb la crisi sanitària. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Neus Toro/ Roser Puigbò 

Comparteix:

Una streamer dona 2.500 euros a l'associació GosSOS Els contractes de lloguer que vencin el 2022 es podran prorrogar un any més