Els propietaris de terres d'Ordino se senten perjudicats pel pla d'urbanisme

www.andorradifusio.ad

Els propietaris de terrenys d'Ordino estan revisant amb assessors legals el pla d'urbanisme per trobar punts que puguin no ser legals. Consideren que els és perjudicial tot i que preferirien evitar arribar als tribunals. Ho ha explicat Josep Duró, president de l'Associació de propietaris de terres, en una entrevista a Ràdio Nacional.

Els propietaris de terres ordinencs han encarregat a tres advocats que examinin el nou pla d'urbanisme de la parròquia i constatin en quins punts no és legal. Aquesta informació la volen traslladar al comú i veure com es pot revisar. Josep Duró ha afirmat que s'hauria d'anul·lar el projecte i després buscar el diàleg.

"Estan disposats a parlar amb el comú, amb aquest i si hagués hagut un altre amb un altre, per a trobar les millors solucions per no arribar a situacions tan dramàtiques com aquest decret d'aquí. És per això que la predisposició dels propietaris d'Ordino és de trobar les millors solucions pels uns i pels altres".

Josep Duró, president Associació propietaris terres

L'Associació de propietaris de terres ja va avisar fa uns anys que els poders públics havien d'intervenir més contundentment i canviar lleis que no afavoreixen un creixement urbanístic ordenat. Pensa que "la legislació andorrana, avui per avui, només dóna terrenys consolidats. Crea inseguretat al qui manté el patrimoni sense construir. Inconvenients de la cessió de terrenys? L'expropiació no ben regulada".

Duró ha assegurat que mai va declarar que la gent que no trobava habitatge a Andorra anés a viure a la Seu i que sí havia assegurat que el Govern havia de contactar amb San Marino o Mònaco per veure com gestionaven la immigració.

Pots recuperar íntegra l'entrevista, aquí:

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Els comuns desballesten 125 vehicles el 2023 Els virus respiratoris es disparen