ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cabanes atribueix la cabanya rècord d'isards a la bona gestió

www.andorradifusio.ad

La Federació de Caça i Pesca defensa que si enguany s'han augmentat les atribucions per caçar isards de 98 a 164 és per la bona gestió de la comissió de seguiment, a la qual atribueix que s'hagi aconseguit una cabanya rècord. Creu que aquest èxit contrasta amb la d'altres espècies autòctones com la dels muflons.

El president de la Federació, Josep Maria Cabanes, defensa que el fet que la cabanya actual d'isards sigui de rècord i que s'hagin ampliat enguany de 98 a 168 les atribucions per caçar-ne és fruit de la bona gestió que s'ha fet per part de la comissió de seguiment del pla de caça i al treball conjunt sobre el terreny amb els banders.

Així ho ha manifestat al programa "Obert per vacances", de Ràdio Nacional, a pocs dies de l'inici de la Setmana de caça de l'isard, que tindrà lloc del 15 al 22 de setembre.

Assegura que "si s'han comptat gairebé 1.200 isards, vol dir que hi ha uns 1.600 perquè hi ha que viuen als boscos". Destaca també la gran afluència de turisme a les muntanyes, que considera una altra "prova que la gestió és molt bona".

Pensa que aquesta realitat contrasta amb la dels muflons. En aquest cas creu que en el seu moment es va fer una mala gestió donant via lliure a la caça d'aquest espècie. Segons Cabanes "segurament hi ha un miler de muflons, no hi ha cap o gairebé cap trofeu al país i pràcticament tots són femelles". "Quan la comissió no funciona, com va passar fa molts anys i es trenca l'equilibri, és una disbauxa".

Cabanes reconeix que dels 556 inscrits a la Setmana de caça no tots pugen a la muntanya a caçar, però assegura que, a diferència de temps enrere, no hi ha cap fal·lera per disparar i acumular trofeus, com ho demostra que l'any passat només es van executar 80 dels 98 exemplars als quals es tenia dret.

Ha aclarit que no pretenen poder caçar també en altres vedats més enllà del d'Enclar, sinó tan sols poder-hi actuar per sanejar una part de la cabanya que s'hi concentra. 

Entrevista completa a Josep Maria Cabanes a l'Obert per vacances:

Informa: Gerard Gort
Imatge: Ignasi Llobet

Comparteix:

3.236.117.38